Rezervujte si stůl

+420 257 210 726

restaurace v Praze 1


Restaurace u Karlova Mostu - Vinárna & restaurace U Laury

Ochutnejte poctivá jídla staročeské kuchyně či tradiční jídla světové kuchyně

Předkrmy
1. Rajčata s mozzarellou a čerstvým bazalkovým pestem „CAPRESE“ 90,-
2. Carpaccio z hovězí svíčkové s rukolou a
hoblinkami parmazánu, citron, toast
160,-
3. Pražská šunka s hořčicí, křenem a okurkou,
pečivo
95,-
4. Matjesy s cibulí, pečivo 85,-



Polévky
5. Česká bramboračka s houbami60,-
6. Gulášová polévka v chlebovém bochníku 120,-
7. Silný hovězí vývar s masem a nudlemi60,-



Teplé předkrmy
8. Smažené papričky jalapeňa plněné sýrem
chedar na listovém salátě a chilli salsou
120,-
9. Pečené bramboráčky na dušeném bílém zelí s osmaženou cibulkou75,-
10. Klobásky s křenem a hořčicí, pečivo 99,-


Tradiční česká kuchyně
11. 200g Plzeňský hovězí guláš se sekanou cibulkou 180,-
12. 200g Svíčková na smetaně s brusinkovým terčem 190,-
13. 200g Smažené vepřové řízečky zdobené citronem a okurkou 190,-
14. 200g Pečený Moravský vrabec s bílým zelím 180,-
15. 1ks Pečené vepřové koleno s hořčicí, křenem a okurkou 290,-
16. 1/4 Šťavnatá kachnička pečená na čerstvém rozmarýnu s dušeným zelím 220,-
17. 3ks Meruňkové knedlíky s tvarohem, cukrem a máslem 170,-



Specialita české kuchyně 500g
18. Staročeský talíř - pečená kachna, vepřové a uzené maso, klobáska, dušené zelí,variace knedlíků, bramborák 380,-



Jídla pro dvě osoby
19. 400g Chateau Briand flambovaný, podávaný s čerstvou zeleninkou a přílohou dle výběru FLAMBOVANÝ U STOLU 790,-
20. 600g Tajemství Laury - 3 druhy grilovaných mas (hovězí, vepřové, kuřecí), teplá zelenina, ovocné
špízky a příloha dle výběru
750,-
21. 900g Staročeské prkno...pečená kachna, vepřové
a uzené maso, klobásky, variace knedlíků, bramboráčky a dušené zelí
720,-



Doporučujeme 200g
22. Grilovaný Biftek z hovězí svíčkové 330,-
23. Grilovaný Biftek z hovězí s omáčkou ze smetany a zeleného pepře 350,-
24. Grilovaný Biftek z hovězí s houbovou omáčkou 350,-
25. Hovězí „Stroganoff“ 310,-
26. Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty na pikantní omáčce z divokých brusinek 260,-
27. Pečená kachní prsa protýkaná pistáciovými ořechy podlévaná omáčkou z jalovce a červeného vína 290,-
28. Pečené vepřové medajlonky v pepřovém koření 240,-
29. Grilované kuřecí prsíčko plněné listovým špenátem s česnekovo-smetanovou omáčkou 220,-
30. Pečený špíz z kuřecích prsou a vepřové panenky prokládaný slaninou a paprikou podávaný s tandori dresinkem 310,-
31. Grilovaný krůtí steak 190,-



Ryby 200g
32. Grilovaný filet z lososa s holandskou omáčkou 240,-
33. Filátka pstruha potočního pečená na
česnekovém másle
220,-
34. Kalamáry s majonézou a citronem 180,-



Bezmasá jídla
35. 300g Rissotto s restovanými mandlemi a hříbky sypané parmasanem 190,-
36. 150g Smažený sýr eidam na variaci salátů s tatarskou omáčkou 180,-



Saláty
37. 300g Caesar salát s grilovaným kuřecím masem, opečenou slaninou a parmazánem, toast 180,-
38. 300g Zeleninová variace se smaženými krutonky
z norského lososa a limetkovou zálivkou
180,-
39. 200g Variace listových salátů s mletými ořechy a parmazánem zakápnutá bazalkovým pestem 99,-
40. 200g Tomatový salát s cibulkou 75,-
41. 200g Řecký salát s balkánským sýrem 95,-



Přílohy
42. Hranolky 50,-
43. Krokety 50,-
44. Šťouchaný brambor se slaninou a cibulkou 55,-
45. Pečená brambora v papilotě s česnekovým dressingem 55,-
46. Dušená rýže 50,-
47. Houskové knedlíky 50,-
48. Bramborové knedlíky 50,-
49. Pečené bramboráčky (3 ks) 60,-
50. Teplá míchaná zelenina 55,-
51. Fazolové lusky se slaninou 60,-
52. Bylinková bageta 60,-
53. Pečivo a máslo 40,-





Dezerty
54. Lívanečky s borůvkami, tvarohem a šlehačkou 90,-
55. Teplý jablečný závin se šlehačkou 80,-
56. Palačinka s jahodami a šlehačkou 90,-
57. Čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou 110,-
58. Dort Sachr se šlehačkou 80,-
59. Pohár Karamel 80,-
60. Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou 90,-
61. Variace tuzemských sýrů s jablky a ořechy 160,-
62. 100g Pražené mandle 70,-